Νόμος Τσιάρα και πλήθος δολοφονιών

 

Εφαρμόζεται ο νόμος και γι’αυτό έχουμε πλήθος δολοφονιών ή έχουμε πλήθος δολοφονιών γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος;

 

Συστάθηκε νομοπαρασκευαστική επιτροπή με υπηρεσιακούς κυρίως παράγοντες για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

 

Δείτε την υπουργική απόφαση σύστασης ΨΟ4ΙΩ-ΖΩΖ

 

Μείζον πρόβλημα πράγματι. Που χρειάζεται αντιμετώπιση.

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι ούτε τα αστυνομικά μέτρα ούτε τα ποτάμια χρημάτων έκαναν κάτι μέχρι σήμερα.

 

Ψηφίστηκε ο νόμος 3500/2006 ο οποίος είχε πολλές καινοτόμες ιδέες. Ότι η βία είναι κάθε μορφής, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, και στρέφεται κατά όλων των μελών της οικογένειας. Προβλέφθηκε η ποινική διαμεσολάβηση γιατί προέχει η συμμορφωση από ΄τον κολασμό.  Και οι ποινές που προέβλεψε είναι ιδιαίτερα αυστηρές με κακουργηματικές μάλιστα πολλές πράξεις.

 

Ψηφίστηκε και ο νόμος  4531/2018 για τη κύρωση της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. Έγινε άστοχα γνωστή σαν σύμβαση για καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών που σημαίνει καταπολέμηση κατά του εξαναγκασμού σε γάμο,  των εγκλημάτων τιμής, του γάμου σε μικρή ηλικία, της θανάτωσης κοριτσιών, του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων γυναικών, του τράφικνιγκ…

 

Όμως το μεγαλύτερο μέρος της σύμβασης καταπιάνεται με τη καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας κάθε μορφής. Που στρέφεται κατά παιδιών, ανδρών, γυναικών.

 

Η καταληκτική ιδέα της σύμβασης είναι ότι για να καταπολεμηθεί η έμφυλη βία και επομένως και η ενδοοικογενειακή βία πρέπει να πραγματοποιηθεί η ισότητα.

 

 

Στεκόμαστε σε αυτή τη διάταξη του νόμου.

 

Αν ο κ. Υπουργός θέλει να καταπολεμήσει τη βία ας αναθέσει στην επιτροπή των ειδικών ως πρώτο έργο την παρακολούθηση της εφαρμογής του νόμου Τσιάρα.

 

Εφαρμόζεται ο νόμος και γι’αυτό έχουμε πλήθος δολοφονιών ή έχουμε πλήθος δολοφονιών γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος;

 

Τι μέτρα θα ληφθούν για την πραγμάτωση της ισότητας με ίσες ευκαιρίες για όλα τα φύλα;

 

Μέχρι τώρα οι κρατικές πολιτικές είχαν περιοριστεί στο να διοχετεύονται ποτάμια χρημάτων, μπορεί και 10 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος, για  ν’ ανοίγουν κέντρα για τις κακοποιημένες γυναίκες, να γίνονται έρευνες πάνω σε έρευνες και παρουσιάσεις.

 

Πρόσφατα παραδόθηκαν 19 νέα κέντρα. Λέγεται ότι θα διαθέτουν δωρεάν νομική υποστήριξη στις γυναίκες.

 

Και μόνο το ότι ανοίγουν νέα κέντρα σημαίνει ότι τα παλιά δεν θεράπευσαν το πρόβλημα. Λειτούργησαν απλά σαν επίδεσμος στο τραύμα.

 

Ότι απέτυχαν όπως απέτυχε και ο ποινικός κολασμός

 

Για να λύσουμε το πρόβλημα πρέπει να το κατανοήσουμε. Επιστημονικά. Συνδεδεμένοι με τη διεθνή επιστημονική σκέψη. Ακολουθώντας τις επιστημονικά αποδεκ΄τες συστ΄άσεις και πολιτικές.

Το International Counsel on Shared Parenting, www.twohomes.org, ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 2014, με πρόεδρο τηn Jennifer Harman,  έχει διοργανώσει το 6ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Αθηνα στις 6,7,8 Μαίου 2023.  Επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του ICSP είναι ο Γιαννης Παπαρρηγόπουλος. Περίσσότερα στο σάιτ www.athens-2023.org

 

Θέματα όπως η κοινή ανατροφή παιδιών, η γονική αποξένωση, η ενδοοικογενειακή βια θα προσεγγιστούν από πολλούς διεθνούς φήμης επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο.

 

Στο συνέδριο θα δοθούν απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που θ’απασχολήσουν την επιτροπή.

 

Για το συνέδριο Θα μιλήσουμε  σύντομα σε άλλο άρθρο.

Σ.Σ.

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 1 )

  1. Κατσιμπαρδης

    Σίγουρα επειδή δεν εφαρμόζεται ο νόμος γίνονται αυτά τα εγκλήματα. Δεν πρέπει να πιάνουμε το θέμα απο το αποτέλεσμα αλλά απο την αρχη πως έφτασαν δηλαδή τα πράγματα σε αυτό το σημείο.Η πρόληψη σώζει ζωές…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *