Βιντεομήνυμα του Dr Ned Holstein για την ημερίδα της 21ης Μαίου 2016

Ned Holstei President National Parents Organization -NPO

 

Dr Ned Holstein, Phd,

Εκ μέρους του Νational Parents Organization σας απευθύνω χαιρετισμό από τις ΗΠΑ.

Λέγομαι Dr Ned Holstein και είμαι ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΣ του NPO.

Είμαστε ο μεγαλύτερος οργανισμός για την αναμόρφωση των δικαστηρίων στις ΗΠΑ και ίσως και στον κόσμο.

Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις ζωές των παιδιών με αλλαγές που επιφέρουν αύξηση του ποσοστού της Κοινής Ανατροφής –  SHARED PARENTING μετά ένα χωρισμό ή το διαζύγιο των γονέων.

Συγχαίρω το Πανεπιστήμιο Αθηνών για την φιλοξενία της σημαντικής αυτής ημερίδας για την Κοινή Ανατροφή – SHARED PARENTING.

Η Κοινή Ανατροφή είναι μια ρύθμιση κατά την οποία η φροντίδα των παιδιών κατανέμεται κατά το δυνατόν εξίσου. Μερικές φορές λέγεται στο αγγλοσαξονικό δίκαιο και κοινή επιμέλεια – joint custody.

Η Κοινή Ανατροφή είναι ο κανόνας στην Σουηδία και επίσης στην Αυστραλία. Είναι ο κανών σε διαφορετική έκταση σε ποικίλες πολιτείες των ΗΠΑ και επίσης σε άλλες δυτικές χώρες.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης πρόσφατα υποστήριξε την Κοινή Ανατροφή και κατά το προηγούμενο έτος περίπου 20 Πολιτείες των ΗΠΑ εξέτασαν νομοθεσία που θα αύξανε το ποσοστό της Κοινής Ανατροφής.

40 χρόνια έρευνας τώρα αποδεικνύουν ότι η ΚΑ είναι με διαφορά η καλύτερη ρύθμιση για τα παιδιά.

Ασφαλώς η Κοινή Ανατροφή δεν πρέπει να προτιμάται εάν κάποιος από τους γονείς πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο, είναι εξαρτημένος στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ ή έχει διαπράξει σοβαρή ενδοοικογενειακή βία.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις πρόσφατες έρευνες που αφορούν την Κοινή Ανατροφή, σας ενθαρρύνω να παρακολουθήσετε το Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή που θα διεξαχθεί μεταξύ 29 και 31 Μαίου 2017, σε ένα χρόνο από σήμερα, στην Βοστώνη στις ΗΠΑ.

Στο Διεθνές Συνέδριο της Βοστώνης πρωτοπόροι ερευνητές από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν την έρευνά τους ή τα ευρήματά τους για την ΚΑ.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου σας στη χώρα σας, τώρα, σήμερα, μπορούν να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο της Βοστώνης.

Αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολοι καιροί για πολλούς ανθρώπους  στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, η Κοινή Ανατροφή είναι μια πολιτική που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων χωρίς κόστος τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη κοινωνία.

Η έρευνα έδειξε ότι η Κοινή Ανατροφή βελτιώνει τα αποτελέσματα των παιδιών στην εκπαίδευση, την πνευματική και ψυχική υγεία τους, την ευτυχία τους, μειώνει την χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, μειώνει την εγκληματικότητα όχι μόνο την παιδική αλλά και αυτή των νεαρών ενηλίκων,  μειώνει ακόμα και τις εγκυμοσύνες σε εφηβική ηλικία.

Η Κοινή Ανατροφή επίσης βελτιώνει τη σχέση μεταξύ των γονέων.

Όλα αυτά χωρίς κάποιο κόστος.

Ενθαρρύνω όλους τους Έλληνες να λάβουν υπόψη τους τα τόσα πλεονεκτήματα της Κοινής Ανατροφής και συγχαίρω το Πανεπιστήμιο Αθηνών γιατί φιλοξένησε την τόσο σημαντική ημερίδα.

Σας ευχαριστώ και ελπίζω να σας δω όλους και να σας συναντήσω στο Συνέδριο της Βοστώνης τον Μάιο 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *