Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή – Shared Parenting Συμβούλιο της Ευρώπης, Νοέμβριος 22-23, 2018  

Δελτίο Τύπου

 

Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή – Shared Parenting

Συμβούλιο της Ευρώπης, Νοέμβριος 22-23, 2018

 

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 2018

 

 

Το τέταρτο Διεθνές Συνέδριο της Κοινής ανατροφής θα λάβει χώρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, στη Γαλλία. Οι θέσεις σύντομα συμπληρώνονται. Μπορείτε να εγγραφείτε και να κάνετε share την πρόσκληση σ’αυτό το σημαντικό γεγονός στο επαγγελματικό σας δίκτυο.

 

Στους επιφανείς ομιλητές περιλαμβάνονται οι :

  • Regina Jensdottir, Διευθύντρια του Τμήματος Δικαιωμάτων του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης
  • Jean Zermatten, Πρόεδρος και Μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (2005-2013), University of Geneva –Ελβετία
  • Michael Lamb, Καθηγητής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Cambridge – Ηνωμένο Βασίλειο
  • Livia Olah, Αν. Καθηγήτρια, Ph.D., τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης – Σουηδία
  • Derrick Gordon, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής (Τμήμα Ψυχολογίας), Ph.D., Yale University School of Medicine – ΗΠΑ
  • Hildegund, Sünderhauf, Καθηγήτρια οικογενειακού δικαίου και δικαίου ευημερίας του παιδιού, Lutheran University of applied sciences – Γερμανία
  • William Fabricius, Ph.D., Καθηγητής Ψυχολογίας, Arizona State University, ΗΠΑ

Ήδη έχουν εγγραφεί συμμετέχοντες από χώρες όπως Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Νεπάλ, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία,  Πολωνία, Πορτογαλία, Κένυα, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τογκό, Ουγκάντα, Ηνωμένο Βασίλιο, Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Για το πλήρες πρόγραμμα και για τα σεμινάρια και τους ομιλητές και τις ειδικές ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις παρακαλώ επισκεφθείτε : strasbourg2018.org

 

Το συνέδριο του ICSP στο Στρασβούργο το 2018 οργανώθηκε αποκλειστικά από τις οικονομικές δυνάμεις του International Council on Shared Parenting. Το Συνέδριο είναι μεγάλης σημασίας για τα δικαιώματα του παιδιού, για όλα τα παιδιά. Μπορείτε να στηρίξετε την επιτυχία του Συνεδρίου με την υποστήριξη ενός προσώπου που μπορεί να έρθει από μια αναπτυσσόμενη χώρα (Αφρική, Μέση Ανατολή κα), για την ταυτόχρονη μετάφραση και για τις εργασίες του ΙCSP.

 

Το συνέδριο οργανώνεται υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjørn Jagland.

 

Για του Διοργανωτές :

 

Το διεθνές Συμβούλιο Κοινής Ανατροφής – International Council on Shared Parenting (ICSP – www.twohomes.org) – ιδρύθηκε το 2014 με έδρα τη Βόνη, Γερμανία. Είναι μια διεθνής οργάνωση με μέλη άτομα από τρεις τομείς : επιστήμη, επαγγέλματα της οικογένειας και οινωνία των πολιτών. Ο σκοπός της οργάνωσης είναι πρώτον η διάδοση και η προώθηση της επιστημονικής γνώσης για τις ανάγκες και τα δικαιώματα (το «βέλτιστο συμφέρον» ) των παιδιών των οποίων οι γονείς δεν ζουν μαζί, και δεύτερο, να διατυπώσουν επιστημονικά θεμελιωμένες συστάσεις για την νομική, δικαστική και πρακτική εφαρμογή της κοινής ανατροφής παιδιών (shared parenting).

 

Εθνικός Ελληνικός φορέας για την κοινή ανατροφή είναι το CSP Greece, Ελληνικό Συμβούλιο Κοινής Ανατροφής – Σύλλογος Συνεπιμέλεια, www.synepimelia.gr. Ο Σύλλογος Συνεπιμέλεια συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση του συνεδρίου.

Απόψεις Επισκεπτών ( 1 )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *