Η δράση του Συλλόγου Συνεπιμέλεια το δεύτερο 6μηνο του 2019

   

     Ο Σύλλογος Συνεπιμέλεια και η επιστημονική ομάδα του συλλόγου ειδικότερα συνεχίζει την επικοινωνία με τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.  Ο Σύλλογος έχει εκθέσει το μείζον εθνικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, την ανατροφή των παιδιών εξίσου και σε ίσο χρόνο και από τους δύο γονείς τους, είτε είναι πανρεμένοι είτε όχι, είτε ζουν μαζί είτε όχι. Ειδικότερα ότι :

 

     Δυστυχώς, σε εφαρμογή του νομολογιακού εθίμου της αποκλειστικής επιμέλειας, ένα παιδί στα τέσσερα στην Ελλάδα χάνει, με απόφαση του δικαστηρίου, από την καθημερινή ζωή του ένα από τους δύο γονείς του, συνήθως τον πατέρα του.

 

     Και δυστυχώς, για σχεδόν για ένα παιδί στα δέκα, μόνο η μητέρα του αποφασίζει και φροντίζει για τα πάντα στη ζωή του, μόνο και μόνο γιατί το παιδί γεννήθηκε εκτός γάμου.

 

     Οι υπουργοί κ.κ. Παπαληγούρας, Χατζηγάκης, Δένδιας, Αθανασίου, Παρασκευόπουλος, Κοντονής, Καλογήρου, επί σχεδόν είκοσι χρόνια αναθέτουν σε μία νομοπαρασκευαστική επιτροπή τη συμμόρφωση της Ελληνικής Δημοκρατίας με το διεθνές δίκαιο δικαιωμάτων του ανθρώπου και του παιδιού.

 

     Την ίδια στιγμή, όλα τα πολιτικά κόμματα και ειδικότερα από τη Νέα Δημοκρατία οι διατελέσαντες τομεάρχες κ.κ. Τζαβάρας και Παναγιωτόπουλος, έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ της επίλυσης αυτού του σοβαρού κοινωνικού θέματος.

 

     Η δικαιολογημένη αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που βιώνουν τον αποκλεισμό από το μεγάλωμα του παιδιού, του εγγονού, του ανιψιού , ζητά απαντήσεις.

 

     Και μόνο το γεγονός ότι ανέλαβε την ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης ιατρός μας διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία γι’ αυτό το βαθιά ανθρωπιστικό θέμα.

 

     Ελπίζουμε, ότι θα προβλεφθεί οτι θ’ αναλαμβάνουν υποχρεωτικά, εξίσου και με ίσο χρόνο, και οι δύο γονείς τις γονικές ευθύνες, δηλαδή την ανατροφή του παιδιού, τους , τόσο οι γονείς που συμφωνούν, όσο και οι  γονείς που δεν συμφωνούν, ακριβώς για να οδηγηθούν και αυτί στη συμφωνία.

 

     Ελπίζουμε να προβλεφθεί η σύσταση υποστηριχτικών μηχανισμών, όπως η υποχρεωτική κατάρτιση σχεδίων ανατροφής παιδιού, η σύσταση δικαστικών ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών, η κατάρτιση διατροφής τέκνου κα.

 

     Είμαστε σίγουροι ότι έχει φθάσει η χρονική στιγμή για να εισηγηθεί ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης τη λύση του μείζονος αυτού προβλήματος που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.

 

     Άλλωστε, τη λύση την δίνει το διεθνές δίκαιο δικαιωμάτων του ανθρώπου και την  έχουν επαρκώς μελετήσει σειρά επιστημόνων στα πλαίσια των διαδοχικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. 

 

Το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *