Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης του βουλευτού Γ. Αμυρά στη Βουλή.

 

Δείτε την ΑΝΑΦΟΡΑ ANAFORA AMIRAS

 

Δείτε το δελτίο τύπου  δελτίο τύπου για την ευημερία του παιδιού

 

Δείτε ΕΔΩ την αναφορά του Συλλόγου Συνεπιμέλεια 

 Αθήνα 7.4.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για την ευημερία του παιδιού και μόνο!

 

Το μείζον θέμα της Συνεπιμέλειας παιδιών μετά από διαζύγιο ή εκτός γάμου φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς καταθέτοντας με Αναφορά την επιστολή του προέδρου του Ελληνικού Συμβουλίου Κοινής Ανατροφής ΑΜΚΕ – Σύλλογος Συνεπιμέλεια Ιωάννη Παπαρρηγόπουλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα.

 

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που ζούμε αυτή την περίοδο δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς γονείς με αποκλειστική επιμέλεια αυτοβούλως να παύσουν να εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις ή τις εκτελεστές συμφωνίες περί επικοινωνίας με το παιδί.

 

Δεδομένου ότι ο επιστημονικός κόσμος ζητά και επικροτεί τη διατήρηση των σχέσεων του παιδιού με τους αγαπημένους του, έτσι ώστε η ανάγκη αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας του COVID-19 να μην σημαίνει και απομόνωση, ο Σύλλογος Συνεπιμέλειαζητά στο πλαίσιο της φιλικής δικαιοσύνης, τα παιδιά να διατηρούν εξίσου σχέση και με τους δύο γονείς. Απαραίτητη προϋπόθεση η νομοθέτηση διατάξεων του οικογενειακού δικαίου σε υλοποίηση του δικαίου δικαιωμάτων του ανθρώπου.

 

«Το συμφέρον του παιδιού είναι η ανατροφή του και από τους δύο γονείς και παραμένει επιτακτική η ανάγκη για την ίση μεταχείριση των γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους, είτε σε περίπτωση διάσταση/διαζυγίου, είτε πρόκειται για αναγνωρισμένα παιδιά εκτός γάμου», τονίζει ο Γιώργος Αμυράς.

 

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

 

 

Αθήνα 07.04.2020

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

ΓΙΑ ΤΟΝΥΠΟΥΡΓΟ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

ΚΑΤΑΘΕΤΩ

 

σαν Αναφορά, τη συνημμένη επιστολή του προέδρου του Ελληνικού Συμβουλίου Κοινής Ανατροφής ΑΜΚΕ – Σύλλογος Συνεπιμέλεια Ιωάννη Παπαρρηγόπουλου σχετικά με το θέμα της Συνεπιμέλειας παιδιών μετά από διαζύγιο ή για παιδιά εκτός γάμου.

 

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσεισύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

 

 

 Ο αναφέρων Βουλευτής

 

 

Γιώργος Αμυράς

 

Δείτε ΕΔΩ την αναφορά του Συλλόγου Συνεπιμέλεια 

Απόψεις Επισκεπτών ( 6 )

 1. Βασίλης

  Κύριε Αμυρά συγχαρητήρια.
  Ζω στο εξωτερικό, σε διάσταση με την μητέρα των δύο μικρών παιδιών μου. Επειδή το διαζύγιο εκδίδεται στην Ελλάδα τα προβλήματα που αναφέρετε μας ακολουθούν και εδώ. Ο πατέρας είναι απλός παρατηρητής της ζωής και εξέλιξης των παιδιών και τα παιδιά βασανίζονται καθημερινά από την έλλειψη του. Το Ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο είναι απαρχαιωμένο και καταστροφικό για τα παιδιά. Κ από τα ελάχιστα πλέον τόσο μητριαρχικά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ελπίζουμε σύντομα να προβείτε σε τολμηρές αλλαγές του. Τέτοιες που δεν θα προϋποθέτουν δικαστικές αποφάσεις για την χορήγηση της συνεπιμέλειας αλλά αυτή θα δίνεται αυτόματα με τη λύση του έγγαμου βίου (εκτός εξαιρέσεων).

  Reply
 2. ΚΑΣΙΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

  ΜΠΡΆΒΟ Κύριε ΑΜΥΡΑ!!!
  ΒΟΗΘΉΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΑΡΧΕΟΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ Ή ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΌΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΉΝΕΙ ΤΟΝ ΆΛΛΟ ΓΟΝΈΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΎ ΤΟΥ!!!!

  Reply
 3. mary

  Αλήθεια, συν επιμέλεια??Έχετε σκεφτεί όλους τους παράγοντες??Έχετε σκεφτεί ότι υπάρχουν και παιδιά ΑΜΕΑ με ιδιαίτερες ανάγκες και τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες?
  Τα περισσότερα δικαιώματα του πατέρα ή της μητέρας είναι το σημαντικότερο??
  Στις μέρες μας διαθέτουμε όλα τα μέσα για να μπορεί να υπάρχει καθημερινή επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών.
  Είναι καλύτερο να εκθέτουμε τα παιδιά στο κίνδυνο της μετακίνησης και στην επαφή (άθελα)με κάποιο άτομο που νοσεί αλλά δεν το ξέρει?? Σοβαρευτείτε 2-3 μήνες που μπορεί να κρατήσει η καραντίνα δεν χάνεται τίποτα.. Ασχοληθείτε με σοβαρότερα προβλήματα!

  Reply
  1. gonisAdmin Post author

   Το πρόβλημα είστε εσείς. Νομίζετε ότι μπορείτε να μεγαλώσετε μόνη ένα παιδί ενώ το μόνο που κάνετε είναι ν’αναπαράγετε όσα λάθη δεχθήκατε κατά την ανατροφή σας.
   Και οι δύο γονείς μεγαλώνουν το παιδί, από κοινού, ο ένας επιβλέπει τον άλλο και οι δύο το παιδί. Ας έχει ο νονός του παιδιού επικοινωνία, το παιδί χρειάζεται τη φυσική επαφή με τη παρουσία του άλλου γονιού του. Οι ανθρώπινες σχέσεις καλλιεργούνται με το καλημέρα – καληνύχτα και οχι μέσω skype. Αν γυρνούσατε στο σπίτι και βρίσκατε μέσα σ’αυτό τον σύντροφό σας δύο νύχτες το μήνα και λίγες ώρες ένα απόγευμα την εβδομάδα, τότε θα είχατε καταστρέψει τη σχέση με το σύντροφο και θα είχατε χωρίσει πιθανώς και στο μήνα πάνω. Αυτό κάνετε στο παιδί. Μήπως τελικά είναι αυτό που επιδιώκετε;

   Reply
 4. αρης

  Γειά σου Λεβέντη Γιώργο, είσαι ένας απο τους ελάχιστους που ότι λές το κάνεις. Θα είμαστε μαζί σου και μετα το πέρας της νομολογιακής εγκληματοσύνης εις βάρων ανηλίκων./

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *