Η κοινωνία μπροστά στους αριθμούς

 

Ακούστηκε ότι η συνεπιμέλεια δεν αφορά παρά μόνο 16.000 παιδιά…

 

Και αλήθεια να ήταν ο πιο πάνω αριθμός, σε βάθος 10 ετίας τα παιδιά θα ήσαν … 160.000 !

 

Ας δούμε όμως τους αριθμούς της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το έτος 2017 :

 

 

Δείτε τα πρωτότυπα έγγραφα στους συνδέσμους :

 

Στατιστικές Διαζυγίων ( 2017 )

 

Αντίγραφο του ΠΙΝΑΚΑΣ 2

 

  • Στους 1000 κατοίκους 4,7 παντρεύτηκαν και 1,8 χώρισαν.

                 Δηλαδή αντιστοιχεί ένα διαζύγιο σε 2,5 περίπου γάμους.  

  • Εκδόθηκαν 19.190 διαζύγια.

                  13.865 συναινετικά και 5.325 κατ’ αντιδικία (λόγω ισχυρού κλονισμού ή 4ετούς διάστασης).

                   72,3 % των διαζυγίων ήσαν συναινετικά και 27,7 % κατ’ αντιδικία.

                   Υπόψη ότι και πολλά συναινετικά είτε πριν είτε μετά έχουν κι φάση αντιδικίας για τα υπόλοιπα πλην του διαζυγίου θέματα.

  • 25.025 παιδιά είχαν γεννηθεί μέσα στους γάμους που οδηγήθηκαν στα 19.190 διαζύγια.

                   16.103 παιδιά ήσαν ανήλικα  (από εδώ η παραπλάνηση) και 8.922 ενήλικα.

  • 76.818 παιδιά γεννήθηκαν  εντός γάμου, 7.569 παιδιά εκτός γάμου και 2.053 παιδιά μέσα σε σύμφωνο συμβίωσης.

                   Περίπου κάθε δέκα παιδιά εντός γάμου γεννιέται ένα παιδί εκτός γάμου.

 

Τι μας λένε οι αριθμοί :

Γι το έτος 2017,  η ζωή 25.725 παιδιών (16.103 + 7.569 + 2053)  κρίνεται από τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης.  

Και τον επόμενο χρόνο, και το μεθεπόμενο κ.ο.κ.  γιατί τα παιδιά ενηλικιώνονται στα 18 τους.

Και αν προσθέσουμε τους δύο γονείς και τους τέσσερις παππούδες, χώρια τους θείους και τους άλλους συγγενείς, δεν είναι υπερβολικός ο αριθμός των

 

1.500.000 συμπολιτών μας

 

που επηρεάζονται από τις νομοθετικές ρυθμίσεις.

 

Φαίνεται ότι τα περί … 16.000 σκόπιμα τα διαδίδουν όσοι υποστηρίζουν αναχρονιστικά την αποκλειστική επιμέλεια.

 

Σ.Σ.

Απόψεις Επισκεπτών ( 5 )

  1. Ενας αναγνώστης

    Κάνετε ένα λάθος. Προσπαθείτε με λογικά επιχειρήματα, μελέτες κτλ να πείσετε για το δίκαιο της συνεπιμέλειας, ως εάν αυτό που εμποδίζει να θεσπιστεί η συνεπιμέλεια είναι η ένδοια επιχειρημάτων/μελετών. Λάθος θεραπεία, στοχεύει στο σύμπτωμα και όχι την αιτία. Κατά την ταπεινή μου άποψη οι αιτίες είναι δύο βασικές και εκεί πρέπει να εξετασθεί η θεραπεία:

    1) τα κινήματα ανισότητας υπέρ των γυναικών, τα οποία πολύ έξυπνα μετέτρεψαν το πρόβλημα στο ότι οι αλλαγές στο νομοσχέδιο αυτό αδικούν τις γυναίκες (όλες τις γυναίκες, όλο το φύλλο) για να οφελήσουν “μερικούς μπαμπάδες”. Συντηρούν ένα κλίμα πολέμου των φύλλων, και αυτά είναι στην λευρά των γυναικών στον πόλεμο με το ανδρικό φύλλο. Το ανδρικό φύλλο δεν έχει οργανώσεις γιατί βλέπει την κοινωνία ως ανθρώπους δύο φύλλων που ζουν μαζί, και όχι μια μάχη των φύλλων.

    Έτσι υπάχουν αποσπασματικές οργανώσεις (όπως εδώ) που λένε οι νόμοι αδικούν τους χωρισμένους μπαμπάδες, αντί να βγουν έξω και να πουν ότι οι υφιστάμενοι νόμοι θεωρούν ότι οι άνδρες, ΟΛΟΙ οι άνδρες χωρισμένοι ή μη, θεωρούνταιαπό τον νόμο καθάρματα, ανίκανοι και επικίνδυνοι να μεγαλώσουν παιδιά στο 99% για αυτό δεν πρέπει να πάρουν την επιμέλεια. Αυτή την στιγμή βγαίνει ένας νέος νόμος, που εξακολουθεί να λέει ότι οι άντρες είναι άνισοι και είναι κατά 67% (2/3) καθάρματα και ανίκανοι μπαμπάδες, και να ρωτήσει τον ανδρικό πληθυσμό αν θεωρούν ότι όντως είναι τέτοιοι, γιατί αυτό λένε οι νόμοι νέοι και παλιοί. Άρα το πρώτο θέμα είναι εκλογικό και ότι οι άνδρες δεν έχουν οργανώσεις και ενώ οι γυναίκες το κάνουν συνολικό γυναικείο ζήτημα (2-3 εκατομύρρια ψηφοφόροι), οι άνδρες το κάνουν ζήτημα μερικών χιλιάδων χωρισμένων μπαμπάδων.

    2) Οι δικηγόροι. Σόρρυ που το λέω, ναι δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά κακά τα ψέματα, ο κλάδος έχει θυσαυρίσει από τα διαζύγια, και ειδικά στο θέμα των παιδιών. Έτσι έχουν δουλειά δικηγόροι, δικαστές, όλοι. Και μαντέψτε ποιό είναι το επάγγελμα που εκπροσωπείται πιο πολύ από όλα στην Βουλή? Οπότε κάποιος στην βουλή ακόμη και να ξεπεράσει το εκλογικό θέμα/ψηφοφόρων, έχει και το κλαδικό επαγγελματικό θέμα Νομίζω ότι εκεί θα ήταν χρήσιμο αν προκύψει η συνεπιμέλεια κάπως να μην ζημιωθεί αυτός ο κλάδος, πχ να έχουν έναν ρόλο στο μετά του διαζυγίου/συνεπιμέλειας ή κάτι άλλο.

    Το 1/3 είναι άσχετο και θα καταδικάσει για άλλα 40 χρόνια το ζήτημα. Θα πρέπει με το καλημέρα να είναι 50/50, και ο δικαστής αν κρίνει ότι πρέπει υπό τις συνθήκες, να παρεκλίνει προς πχ 1/3, και όχι το ανάποδο. Το 1/3 μοιάζει σαν δωροδωκία να βγάλεις τον σκασμό που θα σε αδικούν, γιατί έτσι θα σε αδικούν λιγότερο.

    Όπως και να έχει λάθος τακτική, αλλά μπορεί να υπάρχει κάτι καλό. Να φανεί ότι το κίνημα υπέρ της γυναικείας (αν)ισότητας δεν έχει σκοπό την ισότητα, αλλά τα δικά μου δικά μου (επιμέλεια) και τα δικά σου δικά μου (πχ δεν έχω δει ποτέ αγώνα να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης να συμπέσουν με των ανδρών ή να είναι και μεγαλύτερα αφού έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, να διεκδηκήσουν θητεία στον στρατό κτλ

    Reply
    1. αρης

      10 γιαγιες του Γκρι που αρπάζουν επιδοτήσεις απο το ελληνικό δημόσιο ειναι αγαθέ μου φίλε ο αντίλογος.
      Οι γιαγιές αυτές πληρωνονται αδρα για να λένε αυτες ακριβω΄ς τις ασυναρτησίες και ερωτώ, με αυτα που λες γνωρίζεις οτι το 84% ανδρών γυναικών βασει ανεξαρτητης μελετης που δημοσιευθηκε προσφατα προτάσει ΙΣΟΤΗΤΑ ΦΥΛΩΝ και συνεπιμέλεια,
      Με ολα αυτά που λες μηπως εισαι μέλος των γκρί ή εγγονός κάποια γιαγιας του γκρι?
      Ηρεμα ρωτάω

      Reply
      1. Ένας αναγνώστης

        Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα, ή εγώ δεν κατάλαβα τι έγραψες, δεν μπορώ να ερμηνεύσω αλλιώς το σχόλιό σου, και ειδικά τις 2-3 τελευταίες γραμμές

        Reply
  2. Βανέσσα

    Μόνο και μόνο που υφίσταται συζήτηση με αριθμούς… ψηφοφόρων, όταν πρόκειται για την ευημερία και το μέλλον των παιδιών μας, είναι δυσάρεστο!

    Reply
    1. αρης

      Δεν έχουμε μόνο την Νομιμότητα Υπέρ μας, δεν έχουμε την παιδοψυχολογία και την παιδοψυχιατρική Υπέρ μας, έχουμε και 100αδες χιλιάδες ψήφους, Ανδρών γυναικών, έχουν τελειώσει οι ψεύτες!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *