Τριπλό «όχι» σε Συνεπιμέλεια, ίσο χρόνο ανατροφής και εναλλασσόμενη κατοικία. Καληνύχτα σας…

 

 

Δημοσιεύθηκε στο ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Δείτε το πρωτότυπο ΕΔΩ

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Οι μεγάλες προσδοκίες για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, που θα αφαιρούσαν από την Ελλάδα την ετικέτα της τριτοκοσμικής χώρας, και θα της επέτρεπαν να αναπνεύσει καθαρό αέρα, με τη νομοθέτηση της Συνεπιμέλειας, όπως συμβαίνει στα προηγμένα κράτη της Ευρώπης και φυσικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποδείχτηκαν… αυτό ακριβώς. Μεγάλες προσδοκίες.

 

Το νομοσχέδιο αριθμεί 3.697 λέξεις. Και όμως, πουθενά δεν βρέθηκε χώρος για τη λέξη “Συνεπιμέλεια”, πουθενά δεν βρέθηκε χώρος για τον “ίσο χρόνο ανατροφής”, πουθενά δεν βρέθηκε χώρος για την “εναλλασσόμενη κατοικία”. Δηλαδή, τις τρεις θεμελιώδεις πρόνοιες στη νομοθεσία άλλων χωρών, που δεν συνεχίζουν να καταπατούν την αρχή της ισότητας των ανθρώπων, χωρίζοντας τους διαζευγμένους γονείς σε ανθρώπους δυο κατηγοριών. Σε ανώτερους, που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους, και σε κατώτερους, που στερούνται το παραπάνω δικαίωμα. Όχι επειδή είναι επικίνδυνοι ή ακατάλληλοι, αλλά επειδή έτσι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία εδώ και μισό αιώνα.

 

Το νομοσχέδιο Τσιάρα “σκότωσε” τη Συνεπιμέλεια. Δεν την αναφέρει καν, ως έννοια. Και προτάσσοντας την έννοια της γονικής μέριμνας, που ήδη υπάρχει στο Δίκαιό μας και προβλέπεται στα συναινετικά διαζύγια, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το με ποιόν γονέα και σε ποιά κατοικία μεγαλώνει το παιδί, προκαλεί χαμόγελα απογοήτευσης, όταν κάποιος παραμερίσει την οργή του.

 

Οι προηγμένες χώρες, στις οποίες αναφέρεται σχετικό non-paper του υπουργείου Δικαιοσύνης, εφαρμόζουν τη Συνεπιμέλεια. Ανεξαρτήτως της γονικής μέριμνας. Δηλαδή, τον ίσο χρόνο ανατροφής, και την εναλλασσόμενη κατοικία.

 

3.697 λέξεις, για να διαιωνιστεί η διάκριση των γονέων σε “ανώτερο” και “κατώτερο”. Για να συνεχίσουν παιδικές ψυχές να μεγαλώνουν “ορφανές”. Καληνύχτα σας, κύριοι…

 

ΥΓ: Βαθύ σκοτάδι, σαν και αυτό της φωτογραφίας, στη χώρα που γέννησε το φως της Δημοκρατίας.

Απόψεις Επισκεπτών ( 6 )

  1. ΑΓΓΕΛΟΣ

    Απορία….
    Βλέπουμε να αλλάζει ο ποινικός κώδικας και αυστηροτητες ποινές για κάποια αδικήματα….
    Η παραβίαση δικαστικής εντολής, ξεκινάει με ποινή 10 ημέρες έως 1 έτος….
    Απο 10 ημέρες….Επίσης, αντιμετωπίζεται το ίδιο, αν είναι για ένα απόγευμα (επικοινωνία 3, 4 ωρών), είτε διακοπές (1 η 2 εβδομάδες….)
    Κακή άσκηση επιμέλειας δεν ορίζονται οι ψευδείς καταγγελίες, με αυτεπάγγελτη αφαίρεση επιμέλειας / γονικής μέριμνας…..
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;; ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ;;;;
    Τέλος, η λέξη “τελεσίδικη” δικαστική απόφαση έχει βγει, για τυχόν αλλαγή τόπου διαμονής του / των τέκνων….
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΒΓΗΚΕ;;;;
    Ενώ θα έπρεπε ρητα να παραμείνει, καθώς να λεει ξεκάθαρα οτι σε περίπτωση που ενας γονέας παραμείνει στον τόπο κατοικίας του / των τέκνων, τότε αυτόματα και εφόσον το επιθυμεί, να παραμένει αυτός (ο γονέας) με το / τα τέκνα στο νόμιμο τόπο διαμονής τους…..
    Αυτονόητα ολα αυτά….
    Δεν μιλάει κανένας για αυτά….
    Τελικά η μόνη λύση είναι να κάνουν όλοι παιδιά με παρενθετες η δωρητές σπέρματος….
    Εκεί οδηγουμεθα….
    Με μια κυβερνηση ατολμη που φοβάται δικηγόρους που βγαίνουν με 100 μποτοξ και μας λενε τι πρέπει να γίνει, με ψεκασμενες που λενε ολοι οι πατεραδες ειναι βίαιοι και δικαστές οι οποίοι ειναι ανίκανοι (;; η εξυπηρετούν σκοπούς….η εχουν δόλο /όφελος….;;;;) και κανένας δεν λεει τίποτα….
    Απο κωλοτουμπες χορτασαμε….
    Ίδρυση κομματος….
    Επίσης, να οργανωθουμε σοβαρα, να έχουμε μια “Τράπεζα” αποφάσεων, να δούμε τις αποφασεις το πρωτο τριμηνο, το πρωτο ετος και μετα μαζική προσφυγή στην Ευρώπη.
    Να δούμε και δικηγόρους που ωθούν σε ακραία συμπεριφορά….Αλλά και άλλα πίσω απο αυτά, με “συνεργασίες”…..
    Είναι γελοίο να περναει η αποψη της καθε δικηγορινας , δικαστινας και ψεκασμενου και να μην ακουγονται οι πλέον ειδικοί, οπως η Καπερωνη και Ευρωπαϊκές δεσμεύσεις….
    Για τα λεφτά “βιάζουν” τις ψυχές των παιδιών και χιλιάδων γονέων….
    Άνθρωπακια που ζουνε εις βάρος των παιδιών….
    Να βλέπετε εσεις τα παιδια σας 2 βραδια το μήνα!!

    Reply
    1. ΑΓΓΕΛΟΣ

      Να σημειώσω οτι θα επρεπε η παραβίαση δικαστικής απόφασης να είναι ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ αυτόφωρο και οχι 24ωρο….
      ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ….
      ΓΙΑΤΙ….;;

      Reply
  2. Τζενη

    Οι μηνύσεις κατά δικαστών και δικαστικών αποφάσεων πια είναι Μ Ο Ν Ο Δ Ρ ΟΜΟ Σ !
    ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ!

    Reply
  3. Αρης

    Αυτό είναι εντολή Μητσοτάκη, άλλως θα είχε σουτάρει τον Τσιάρα μήνες τώρα. Πιστευώ να ξέρει τι κάνει. Σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να ξαναπάρουν το 1.000.000 γονείς, παππούδες , γιαγιάδες μαζί. Μόνο ο Λοβέρδος ειναι Υπέρ μας, η ΝΔ μας πούλησε.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *