Σημαντικό Διεθνές Συνέδριο Προτετοιμάζεται στο Στρασβούργο

9X6     

      Το Διεθνές Συμβούλιο Κοινής Ανατροφής – International Counsel on Shared Parenting ICSP – twohomes.org προετοιμάζει για το φθινόπωρο 2018 Διεθνές Συνέδριο στο Στρασβούργο σε συνεργασία με διεθνείς και τοπικούς οργανισμούς.

 

     Το Συμβούλιος της Ευρώπης, το Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο δήμος του Στρασβούργου, το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου είναι μεταξύ των συμβεβλημένων οργανισμών που θέτουν το Συνέδριο υπό την Αιγίδα τους.

 

     Το θέμα έχει να κάνει με την κοινή ανατροφή και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης θα χαιρετήσει την εκδήλωση. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θ’αναπτύξει την πρόσφατη νομολογία του. Ακαδημαϊκοί απ’ όλό τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις νεότερες επιστημονικές ανακαλύψεις. Φορείς και  σύνεδροι θα συζητήσουν για την συνέχεια που θα δοθεί στο ψήφισμα 2079/2015 του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

     Το Ελληνικό Συμβούλιο Κοινής Ανατροφής  ΕΣΚΑ – Σύλλογος Συνεπιμέλεια συμμετέχει ενεργά στις προετοιμασίες του συνεδρίου αφού ο πρόεδρος του ΕΣΚΑ έχει εκλεγεί πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του.

 

     Τα τρία προηγούμενα συνέδρια του ICSP έχουν γίνει στην Βόννη και την Βοστόνη. Δείτε  πληροφορίες ανοίγοντας σε ξεχωριστό παράθυρο τους πιο κάτω συνδέσμους :

 

 Συμπεράσματα Συνεδρίου 2014 conclusion 2014 en (2)

Πρόγραμμα Συνεδρίου 2014  programm 2014 en

   Συμπεράσματα Συνεδρίου  2015    conclusion en 2015

  Πρόγραμμα Συνεδρίου 2017  NPO-ICSP2017_programbook_web

Συμπεράσματα Συνεδρίου 2017 Understanding Children’s Best Interests in Divorce _ Psychology Today

 

      Τον Μάιο 2017 στη Βοστόνη, παγκόσμια γνωστοί επιστήμονες όπως οι καθηγητές  Dr. Kari Adamsons, University of Connecticut, Dr. William Austin Child Custody Services, Dr. Malin Bergström Karolinska Institute, Prof. Edward Kruk University of British Columbia, Dr. William Fabricius Arizona State University,  Dr. Ned Holstein Icahn Mount Sinai School of Medicine, Prof. Sanford Braver Arizona State University, Dr. Pamela Ludolph University of Michigan, Dr. Linda Nielsen Wake Forest University, Prof. Patrick Parkinson University of Sydney,  Dr. Michael Lamb Cambridge University, Dr. Richard Warshak University of Texas Southwestern Medical Center, Dr.h.c. Jean Zermatten Chairman of UN Committee on the Rights of the Child, έδωσαν το στίγμα του τρίτου  συνεδρίου :

 

Σήμερα, αν κάποιος υποστηρίζει την αποκλειτική επιμέλεια, πρέπει αυτός ν’αποδείξει ότι αυτή είναι προς το συμφέρον του παιδικού, γιατί η κοινή ανατροφή (Shared Parenting), όπως επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο, ικανοποιεί καλύτερα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.”

 

     Οι πιο πάνω πληροφορίες συνιστούν προδημοσίευση του συνεδρίου αφού η επίσημη ανακοίνωσή του και το call for papers θα δημοσιευθεί στο τέλος του μήνα.

 

       Θα επανέλθουμε σύντομα ελπίζοντας να μεταφέρουμε και άλλες σημαντικές ειδήσεις από τις επιστημονικές πρωτοβουλίες της οργάνωσής μας.

Απόψεις Επισκεπτών ( 1 )

  1. τριτοκοσμική χώρα Ελλάδα

    Στην Ελλάδα υπάρχει το συμφέρον των παιδιών που είναι άμεσα εξαρτημένο με το συμφέρον των ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ. Αρα τα περι shared Parenting είναι ήσαν και θα παραμείνουν όνειρα θερινής νυκτός. Μόνο η υπόνοια μέιωσης της δικηγορικής ύλης αποτελεί λόγο να μην σταματήσει ένα εγκλημα ΚΑΤΑ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΏΝ. Εγώ βέβαια θέλω να δώ και την ΝΔ που τώρα διαρρυγνήει τα ιμάτια της με τα περί μη συμμόρφωσης του Συριζα με το 2079/15 τι θα κάνει σαν κυβέρνηση μόλις οι δικηγόροι αρχίσουν τις μαγκιές!!!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *