Διάβημα στην ΠτΔ κα Σακελαροπούλου για τη μέρα ΚΑΤΑ της ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ

25η ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ

 

 

Ο Σύλλογος Συνεπιμελεια έστειλε για την 25η Απριλίου 2020 την ακόλουθο αίτηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Σακελαροπούλου.

 

 

Προς την κυρία Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, 

 

Α Ι Τ Η Σ Η

 

Του…Ελληνικού Συμβουλίου Κοινής Ανατροφής (Σύλλογος Συνεπιμέλεια), www.synepimelia.gr, info@synepimelia.gr,

 

 

Κυρία Πρόεδρε,

 

 

Ως ΓΟΝΙΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ορίζεται ως η άρνηση ενός παιδιού να έχει επαφή με ένα από τους γονείς του (αποξενωμένο) συνεπεία ενεργειών του άλλου γονέα (αποξενωτή). Τη προκαλεί πάντα ένας γονέας ο οποίος κατά κανόνα πάσχει από μια διαταραχή προσωπικότητας. Η παραδοσιακή οικογενειακή θεραπεία κατά την οποία αποκαθίσταται η ισορροπίας των μελών της οικογένειας δεν είναι αποτελεσματική σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά συστήνεται εξειδικευμένη θεραπεία μέσα στα πλαίσια και με την αυστηρή επίβλεψη της δικαιοσύνης. Από το 2019 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ταξινομήσει και μελετά τη ΓΟΝΙΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ως πρόβλημα υγείας (δηλαδή νόσος).

 

Η ΓΟΝΙΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ είναι μια μορφή παράνομης ενδοοικογενειακής ψυχολογικής βίας (emotional abuse) και ο αποξενωτής γονέας πρέπει να διώκεται και να τιμωρείται. Βλάπτει τη ψυχική και σωματική υγεία των μελών της οικογένειας και επιπλέον στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου.

 

Στη συνέχεια του πρόσφατου μηνύματός σας προς τον ελληνικό λαό για τη βία κατά των γυναικών που όλοι καταδικάζουμε, σας καλούμε ν’ απευθύνετε μήνυμα επ’ ευκαιρία της 25ης Απριλίου, παγκόσμια ημέρα ΚΑΤΑ της ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ, καταδικάζοντας την μορφή αυτή ενδοοικογενειακής βίας και προτρέποντας τις αρχές να ενεργήσουν άμεσα για τη θεραπεία του κάθε θύματος.

 

Πρόληψη της ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ είναι η άμεση νομοθετική επιβολή της ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ δηλαδή της κατά κανόνα κοινής ανατροφής των παιδιών και από τους δύο γονείς τους (Shared Parenting). Είναι δικαίωμα του ανθρώπου και του παιδιού η ανατροφή του παιδιού κατά ίσο χρόνο με κοινή φροντίδα και από τους δύο γονείς του είτε είναι παντρεμένοι είτε όχι, είτε ζουν μαζί είτε όχι.

 

Η συνένοχη αδιαφορία και η άρνηση προέρχεται μόνο από όσους αντί να προστατεύσουν το παιδί και τις οικογενειακές σχέσεις προστατεύουν το παράνομο νομολογιακό έθιμο της αποκλειστικής επιμέλειας.

 

Ευελπιστούμε ότι απευθύνοντας ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μήνυμα και ΚΑΤΑ της ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ θα πάψει να υπάρχει διάκριση υπέρ μιας μερίδας του πληθυσμού και αδιαφορία για το σοβαρό πρόβλημα υγείας κάποιας άλλης. Θύματα της γονικής αποξένωσης μπορεί να είναι εξίσου άνδρες και γυναίκες, είναι όμως σίγουρα και κύρια θύματα τα παιδιά.

 

Αθήνα, 22 Απριλίου 2020

 

 

Ο Συλλογος Συνεπιμέλεια απεύθυνε παρόμοιο αίτημα προς τον κ. Πρωθυπουργο με κοινοποίηση στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης.

 

 

Η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πρώτη γυναίκα που επιπλέον, ως  επίτιμος Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας, προέρχεται από τη δικαστική εξουσία, έχει τη μοναδική ευκαιρία ν’αποδείξει ότι είναι πρόεδρος όλων των Ελλήνων. 

 

 

Θα δημοσιεύουσουμε άμεσα οποιαδήποτε εκ μέρους της ενέργειά και κάθε απάντηση στο αίτημά μας.

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 6 )

 1. Στέλιο φραγκιουδακης

  Βιώνω το ίδιο πρόβλημα … και έχει την προσωρινή επιμέλεια… και μου βάζει κανόνες .. δεν τηρεί την απόφαση και δεν μου δίνει τα παιδιά… 3 φορες ταξίδεψα έδωσα ένα σωρό λεφτά κ παιδιά δεν είδα…και όποτε μιλήσω με τα παιδιά με ειρωνεύεται.. μπροστά τους κ με κάνει σκουπίδι. Λοιπόν εμείς τι είμαστε!!?? Ίσα δικαιώματα .. συνεπιμελεια.. για το καλό των παιδιών ♥️?♥️

  Reply
  1. Ολύμπιος

   Φιλε μην τρελενεσε παρε τηλ. Των δικηγορο σου και πήγαινε εισαγγελέα
   Την καλή ο εισαγγελέας και αν δεν τηρεί την απόφαση αφαιρεί χρόνο από τη επικοινωνία της και την δίνει σε σένα .

   Reply
 2. Παύλος Γιουλούντας

  Συγχαρητήρια, για την Πρωτοβουλία σας αυτή!
  Πρέπει, επιτέλους, να “Λειτουργήσουν” οι Νομοθέτες μας, με Γνώμονα το Πρώτιστο Συμφέρον των Ανήλικων Παιδιών μας, που είναι: Η Αποτελεσματικότατη Προάσπιση της Ψυχικής Υγείας τους, καί των Αυριανών Συμπολιτών μας, και να Αποτρέψουν, Αποφασιστικά, κάθε άλλη “Πρακτική”, που Παραβιάζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματά τους, και, που “Επιτρέπει”, έτσι, την “Κακοποίηση” των Ανήλικων Παιδιών μας, καί των Μπαμπάδων τους, καί των Ανιόντων τους!

  Reply
 3. ΣΤΑΥΡΟΣ

  Ευχαριστούμε από καρδιάς των Σύλλογο Συνεπιμελεια πραγματικά πολύ καλή κίνηση επιτέλους ας τελειώσει αυτή η αδικία στις ψυχες των παιδιών μας…

  Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *